Alanya'da (Antalya) Atatürk Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı devam eden demokrasi nöbetinde konuşan Çavuşoğlu, Dünya Ahıska Türkleri Başkanı Ziyatdin Kassanov'un da demokrasi nöbetinde olduğundan teşekkür etti.
Darbe girişiminin büyük bir millet olduğumuzu bir kere hatırlattığını belirten Çavuşoğlu, "Birlik, beraberliğimizin, ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. O nedenle sevgili kardeşlerim birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız, tefrikaya müsaade etmeyeceğiz. Yüreklerimiz toplu bir şekilde vuracak, onu top bile sindiremeyecek, şairin söylediği gibi. Dayanışmamızı artıracağız." diye konuştu.
Partili partisiz, partiler üstü konuştuğunu anlatan Çavuşoğlu, milletin hiç parti ayrımı yapmaksızın meydanlara koştuğunu, darbeye dur dediğini vurguladı.
Milletin aynı dayanışmayı demkorasi nöbetinde gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, CHP'li, MHP'lilere teşekkür ederek, onların da omuz omuza Türkiye'nin geleceği için hep birlikte hareket ettiklerini ifade etti.
Çavuşoğlu, sevinenlerin olduğu kadar darbenin başarısız olmasından dolayı üzülenlerin de olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Çok affedersiniz, Türk milletini koyuna benzetenler var. Amerika'da bir gazete, Türk milletine 'koyun gibi' diyor, 'Tayyip Erdoğan ne derse, onun arkasından koşuyor' diyor ama bir Müslüman kardeşimiz, hangi ülkede olduğunu hatırlamıyorum. Ve sonra da bir vatandaşımız, çok güzel cevap vermiş. Demiş ki 'koyun olmak, domuz olmaktan daha iyidir.' Vatandaşımızın ve bir Müslüman kardeşimizin cevabını size yansıtıyorum. Biraz önce elime bir belge geçti, Avrupa'dan bir televizyon kanalı, bir vatandaşımıza elektronik posta atmış. Diyor ki orada, 'Ne kadar uğraştıysak darbeyi öven ve hükümeti eleştiren bir vatandaş bulamadık Türkiye'de. Ne olur bana yardımcı ol da bir tanesi konuşsun' diyor. Ben de dedim ki 'üzülmüşsünüz ama üzülmeye devam edeceksiniz. Bu millet sizi üzmeye devam edecek. Bu millet sizin gibileri hayat kırıklığına uğratmaya devam edecek hiç uğraşmayın. Zaten tüm dertleri bu. İslam karşıtlığı, nefret, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı. Hepsini birleştirmişler, Türk ve Türkiye karşıtlığına dönüştürmüşler. Çünkü tüm bu değerleri, İslam'ı, Türklüğü en güçlü savunan ülkelerden bir tanesi Türkiye ve Müslüman ülkeler içinde de en güçlü olandan bir tanesi. 15 yılda az mı şey yaptık."
Hükümet olarak yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, yapacakları yatırımlarda hiçkimsenin durduramayacağına dikkati çekti.
Çavuşoğlu, bu millete o gün o korkuyu yaşatanlara hesap soracaklarını, milletin kendi canı için korku duymadığını, milletin vatanı milleti için korktuğunu belirtti.
"Bu korkuyu yaşatanlardan hesap sormak bizim görevimiz, hep birlikte soracağız. Bunların hepsini şimdi inlerinden çıkarıp, yargıya teslim ediyoruz. Siz bize neyin dersini veriyorsunuz, OHAL'i mi soruyorsunuz? Fransa, haklı olarak terör saldırısından sonra, olağanüstü hali getirdiği zaman Fransa'dan hesap sordunuz mu? Dün Münih'te menfur bir terör saldırısı oldu, kınadık. Terörün her türlüsünü, kimi hedef alırsa alsın, yapan kim olursa olsun kınıyoruz." diyen Çavuşoğlu, OHAL'in milletin özgürlüğüne, temel hak hürriyetlerine yönelik olmadığını, milletin özgürlüğünün güvencesini sağlamak için olduğunu anlattı.
- "Gerekli tedbirleri alacağız"
OHAL'in devletin içindeki darbecileri, teröristleri hedef aldığını anlatın Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"İşallah en kısa zamanda olağanüstü halle birlikte gerekli tedbirleri alacağız. Bunları devletin çetesinden temizleyeceğiz. Çünkü bunlar öyle hain planlarla bu devletin içine girmişler ki.. Mesela benim bakanlığım, Dışişleri Bakanlığı. Yıllardır klasik Türkçe'den İngilizce'ye çeviri, kompozisyon türü sorular. Bu paralel çeteye mensup kişiler, personel dairesini ve bazı yerleri ele geçirdikten sonra sınav şeklini değiştirmişler, test çok seçmeli. Ve bakanlık tarihinin en zor soruları ki başka hiç kimse bilemesin. Sorular ve cevapları bunların o mensuplarına verilmiş ve sadece bunlar girmiş. Hiç birisi dil bilmiyor, kapasitesi yok. Bunlar zaten hain olarak içeri sokulmuş. Şimdi Dışişleri Bakanlığı olarak ben bu hainleri temizlemesem rahat çalışabilir miyim? Devletin hafızasını, sırlarını bunlara emanet eder misiniz? Ben de edemem.
Yasal çerçevede ne gerekiyorsa onu yapacağım. Her şeyden önce sahte sınavlarla soruları çalarak, bakanlığıma giriyorsa zaten hukuku çiğnemiştir. Sen benim milletimin dişinden tırnağından artırdığı vergilerle devletin parasıyla işe gireceksin, maaşını alacaksın. Huzurun iyi, ondan sonra da bu millete bu vatana ihanet edeceksin ben de göz yumacağım veya devlet göz yumacak. Avrupalıların da istediği bu, darbe girişimi oldu ama dokunma bunlara. Onlara şunu sordum, 'Ben bunlara hesap sormazsam, bunları temizlemezsem yarın aynı durumla karşı karşıya kaymayacağımızın garantisini veriyor musunuz? Söyle bunu, yok. O zaman bana ders, akıl ver me kardeşim? Ben kendi milletimin, devletimin güvenliğini sağlamakla mükellefim. Bunu yerine getirmek zorundayım ve milletimle bu hainleri bir tutarsam bunun vebalının altından kalkamam. Dolayısıyla bunun hesabını soracağız, temizleyeceğiz."
- "İhanete yer yok"
Devletin tüm kurumlarını temizleyeceklerini ve ihanete yer olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, bundan sonrasının önemli olduğunu, Türkiye ve Türk milleti için hedeflerinin olduğunu vurguladı.
Çavuşoğlu, 15 sene öncesine göre iyi yerde olunduğunu ancak bunlarla yetinilmeyeceğini, kutlu yolculukta durmadan yürüyeceklerini belirtti.
Dünya Ahıska Türkleri Başkanı Kassanov da Allah'ın Türk milletini koruduğunu, darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'ye gelerek her gün bir ilde demokrasi nöbelerine katıldıklarını belirtti.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "(FETÖ/PDY) İnlerindeyiz, inlerinden çıkarıyoruz. Kaçanların izindeyiz, izlerini sürüyoruz, nereye giderlerle gitsinler getireceğiz ve milletçe hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler." dedi.
Türk bayraklarıyla vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Çavuşoğlu, herkesi demokrasi şöleninde sevgiyle selamladığını söyledi.
15 Temmuz akşamı devleti, milleti, herkesi, dini, bayrağı hedef alan darbe girişimine karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi, Alanyalıların da dimdik karşı durduğunu belirten Çavuşoğlu, burada da vatandaşların meydana çıktığını, tepkisini gösterdiğini anlattı.
Antalya ve Alanya'nın tarih boyunca demokrasinin kalesi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, halkın kendi seçtiği cumhurbaşkanına, kendi oylarıyla iktidara getirdiği sivil hükümete desteğini verdiğini, iradesine, milletin namusuna sahip çıktığını vurguladı.
Çavuşoğlu, "Ordumuzun içine sızmış bu hainler, bu terör çetesi, bunlara asker diyemeyiz, bunlar asker kıyafeti giymiş hainler. Bunlara asker dersek, şanlı ordumuza, Mehmetçiğimize hakaret olur. İşte o gün gördük, devlet içine sızmış bazı diğer unsurlarla beraber esas yıllardır şanlı ordumuzun içerisine sızmış bu teröristler başta kendi komutanları olmak üzere Genelkurmay Başkanımız olmak üzere doğrudan ülkemizi, milletimizi hedef almıştır." diye konuştu.
- "Aslında iyi hazırlanmışlar, planlar da yapmışlar"Çavuşoğlu, "Aslında iyi hazırlanmışlar, planlar da yapmışlar çünkü Cumhurbaşkanı'nı nasıl öldürecekler, Başbakan'a nasıl saldıracaklar, Dışişleri Bakanı'nın konutuna nereden inecekler helikopterle hepsini tespit etmişler....Kimleri, ilk önce kahraman polislerimizi vuracaklar. Özel güçlerimizi vuracaklar, hassas noktaları, TRT'yi ele geçirecekler ve bu şekilde başarılı olacaklar. Bunların hesabını iyi yapmışlar, hesapları var ama unuttukları bir şey vardı. Milletimizin de bir hesabı var, yüce Rabbimin de bir hesabı var. Bunların hesabını hep birlikte bozduk."
O gece Samsun'da bulunduklarını, İstanbul'da hareketlilik olduğunu, Beylerbeyi'nin kuşatıldığını, köprüye tanklar gönderildiğini, 'Bir terör tehdidine karşı asker tedbir aldı.' diye kendilerini daha fazla güvende hissettiklerini belirten Çavuşoğlu, eşinin kendisini aradığını ve uçakların binalara değecek şekilde uçtuğunu söylediğini, kalkışma olduğunu öğrendikten sonra da hemen harekete geçtiklerini anlattı.
Milletin iradesini sonuna kadar savunacaklarını ve kutlu yolculuktan Allah'tan başta kimsenin çeviremeyeceğini söylediklerini anımsatan Çavuşoğlu, darbeyi püskürttüklerini ifade etti.
Çavuşoğlu, kahraman milletin tankların, paletlerin altına yattığını, "Beni çiğnemeden devletimi çiğneyemezsin." dediğini vurguladı.
Zalimlerin bazı vatandaşları tanklarla ezip geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bunlar bu kadar alçak, bunlara insan bile denemez. Bunların sözde çete lideri, Pensilvanya'daki terörist başı, dün Türk milletine diyor ki 'Ahmak bunlar.' diyor. Sana kayıtsız, şartsız tapan, senin her dediğini talimat gibi alan, devletine, milletine, milletin değerlerine, Türk bayrağına kasteden Haşhaşiler mi zannettin sen benim milletimi? Utanmadan tehditlerini devam ettiriyor oradan." şeklinde konuştu.
Çavuşoğlu, milletin 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bunların gerçek yüzünü gördüğünü, hedeflerinin Türkiye'yi darbe ve kaos yoluyla ele geçirmek olduğunu kaydederek, polislerin hiç kimsenin "Giremez" dediği yerlere girerek, o hainleri inlerinden aldığını, çıkardığını söyledi.
Polisler ve askerlerin, Güneydoğu'daki bazı şehirlerde PKK'lı teröristleri temizledikleri gibi, aynı birliktelikle paralel çeteyi de devletin hücrelerinden tek tek temizlediğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "İnlerindeyiz, inlerinden çıkarıyoruz. Kaçanların izindeyiz, izlerini sürüyoruz, nereye giderlerle gitsinler getireceğiz ve milletçe hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler." dedi.- "Fareler gibi oraya saklandılar"
Çavuşoğlu, hainlerden 8'inin Yunanistan'a kaçtığını, orada tutuklandıklarını anımsatarak, onursuz insanların fareler gibi sakladıklarını anlattı.
Şimdi de terörist başını Pensilvanya'dan alıp, getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Belgelerimizi verdik. İşte son darbeyle ilgili görüyorsunuz, hepsi tek tek itiraf ediyorlar. Genelkurmay Başkanı'nın en yakınındaki kişi, derdest ettikten sonra 'Seni kanaat önderimizle görüştürelim.' demiş. Kim sizin kanaat önderiniz? 'Fetullah Gülen' demiş. Tabii Genelkurmay Başkanı reddetmiş. (Vatandaşların 'köpek' diyerek, yuhlaması üzerine) Köpeğin bile bile bir sadakati vardır, sahibine sadakatı vardır, ihanet etmez. Şimdi bunları getireceğiz, net bir şekilde istiyoruz."
Çavuşoğlu, Türk milletinin darbeye darbe yaptığını ifade ederek, dünyanın her yerinden destek ve dualar geldiğini, birçok dost ve kardeş ülkenin o ülkelerdeki yapılanmayla ilgili adımlar atmaya başladığını vurguladı.
Somali Devleti'nin ilk gün Bakanlar Kurulu kararıyla FETÖ'cünlerin oradaki yuvalarını kapattığını ve ülkeyi terketmeleri için bir hafta süre verdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin de bunları terör örgütü ilan ettiğini belirtti.
Birçok ülkede adımlar atılmaya, terör yuvalarının kapatılmaya başlandığını, bazılarını da kendilerinin aradığını kaydeden Çavuşoğlu, Kırgız mevkidaşını da aradığını söyledi.
Çavuşoğlu, "Bu çetenin bugün en güçlü olduğu yerlerden bir tanesi de Kırgızistan. Kırgızistan Dışişleri Bakanı kardeşime, 'Eğer bunlara karşı tedbir almazsanız, bizim de size bundan sonra bakışımız farklı olacak. Bizim kardeşlerimizden bekletimiz bu, kardeşine kastedene sahip çıkmayacaksın. Kardeşliğini bugünlerde, zor günlerde belli edeceksin' dedim." şeklinde konuştu.
Terör örgütünün yabancı ülkelerdeki yapılanmalarını bildikleri ve takip edecekleri bilgisini paylaşan Çavuşoğlu, daha önce hainlerin gizli ajandasının ne olduğunu bilmediklerini söyledi.
Darbe girişiminin büyük bir millet olduğumuzu bir kere hatırlattığını belirten Çavuşoğlu, "Birlik, beraberliğimizin, ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. O nedenle sevgili kardeşlerim birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız, tefrikaya müsaade etmeyeceğiz. Yüreklerimiz toplu bir şekilde vuracak, onu top bile sindiremeyecek, şairin söylediği gibi. Dayanışmamızı artıracağız." diye konuştu.
Partili partisiz, partiler üstü konuştuğunu anlatan Çavuşoğlu, milletin hiç parti ayrımı yapmaksızın meydanlara koştuğunu, darbeye dur dediğini vurguladı.
Milletin aynı dayanışmayı demkorasi nöbetinde gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, CHP'li, MHP'lilere teşekkür ederek, onların da omuz omuza Türkiye'nin geleceği için hep birlikte hareket ettiklerini ifade etti.
Çavuşoğlu, sevinenlerin olduğu kadar darbenin başarısız olmasından dolayı üzülenlerin de olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Çok affedersiniz, Türk milletini koyuna benzetenler var. Amerika'da bir gazete, Türk milletine 'koyun gibi' diyor, 'Tayyip Erdoğan ne derse, onun arkasından koşuyor' diyor ama bir Müslüman kardeşimiz, hangi ülkede olduğunu hatırlamıyorum. Ve sonra da bir vatandaşımız, çok güzel cevap vermiş. Demiş ki 'koyun olmak, domuz olmaktan daha iyidir.' Vatandaşımızın ve bir Müslüman kardeşimizin cevabını size yansıtıyorum. Biraz önce elime bir belge geçti, Avrupa'dan bir televizyon kanalı, bir vatandaşımıza elektronik posta atmış. Diyor ki orada, 'Ne kadar uğraştıysak darbeyi öven ve hükümeti eleştiren bir vatandaş bulamadık Türkiye'de. Ne olur bana yardımcı ol da bir tanesi konuşsun' diyor. Ben de dedim ki 'üzülmüşsünüz ama üzülmeye devam edeceksiniz. Bu millet sizi üzmeye devam edecek. Bu millet sizin gibileri hayat kırıklığına uğratmaya devam edecek hiç uğraşmayın. Zaten tüm dertleri bu. İslam karşıtlığı, nefret, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı. Hepsini birleştirmişler, Türk ve Türkiye karşıtlığına dönüştürmüşler. Çünkü tüm bu değerleri, İslam'ı, Türklüğü en güçlü savunan ülkelerden bir tanesi Türkiye ve Müslüman ülkeler içinde de en güçlü olandan bir tanesi. 15 yılda az mı şey yaptık."
Hükümet olarak yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, yapacakları yatırımlarda hiçkimsenin durduramayacağına dikkati çekti.
Çavuşoğlu, bu millete o gün o korkuyu yaşatanlara hesap soracaklarını, milletin kendi canı için korku duymadığını, milletin vatanı milleti için korktuğunu belirtti.
"Bu korkuyu yaşatanlardan hesap sormak bizim görevimiz, hep birlikte soracağız. Bunların hepsini şimdi inlerinden çıkarıp, yargıya teslim ediyoruz. Siz bize neyin dersini veriyorsunuz, OHAL'i mi soruyorsunuz? Fransa, haklı olarak terör saldırısından sonra, olağanüstü hali getirdiği zaman Fransa'dan hesap sordunuz mu? Dün Münih'te menfur bir terör saldırısı oldu, kınadık. Terörün her türlüsünü, kimi hedef alırsa alsın, yapan kim olursa olsun kınıyoruz." diyen Çavuşoğlu, OHAL'in milletin özgürlüğüne, temel hak hürriyetlerine yönelik olmadığını, milletin özgürlüğünün güvencesini sağlamak için olduğunu anlattı.
- "Gerekli tedbirleri alacağız"
OHAL'in devletin içindeki darbecileri, teröristleri hedef aldığını anlatın Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"İşallah en kısa zamanda olağanüstü halle birlikte gerekli tedbirleri alacağız. Bunları devletin çetesinden temizleyeceğiz. Çünkü bunlar öyle hain planlarla bu devletin içine girmişler ki.. Mesela benim bakanlığım, Dışişleri Bakanlığı. Yıllardır klasik Türkçe'den İngilizce'ye çeviri, kompozisyon türü sorular. Bu paralel çeteye mensup kişiler, personel dairesini ve bazı yerleri ele geçirdikten sonra sınav şeklini değiştirmişler, test çok seçmeli. Ve bakanlık tarihinin en zor soruları ki başka hiç kimse bilemesin. Sorular ve cevapları bunların o mensuplarına verilmiş ve sadece bunlar girmiş. Hiç birisi dil bilmiyor, kapasitesi yok. Bunlar zaten hain olarak içeri sokulmuş. Şimdi Dışişleri Bakanlığı olarak ben bu hainleri temizlemesem rahat çalışabilir miyim? Devletin hafızasını, sırlarını bunlara emanet eder misiniz? Ben de edemem.
Yasal çerçevede ne gerekiyorsa onu yapacağım. Her şeyden önce sahte sınavlarla soruları çalarak, bakanlığıma giriyorsa zaten hukuku çiğnemiştir. Sen benim milletimin dişinden tırnağından artırdığı vergilerle devletin parasıyla işe gireceksin, maaşını alacaksın. Huzurun iyi, ondan sonra da bu millete bu vatana ihanet edeceksin ben de göz yumacağım veya devlet göz yumacak. Avrupalıların da istediği bu, darbe girişimi oldu ama dokunma bunlara. Onlara şunu sordum, 'Ben bunlara hesap sormazsam, bunları temizlemezsem yarın aynı durumla karşı karşıya kaymayacağımızın garantisini veriyor musunuz? Söyle bunu, yok. O zaman bana ders, akıl ver me kardeşim? Ben kendi milletimin, devletimin güvenliğini sağlamakla mükellefim. Bunu yerine getirmek zorundayım ve milletimle bu hainleri bir tutarsam bunun vebalının altından kalkamam. Dolayısıyla bunun hesabını soracağız, temizleyeceğiz."
- "İhanete yer yok"
Devletin tüm kurumlarını temizleyeceklerini ve ihanete yer olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, bundan sonrasının önemli olduğunu, Türkiye ve Türk milleti için hedeflerinin olduğunu vurguladı.
Çavuşoğlu, 15 sene öncesine göre iyi yerde olunduğunu ancak bunlarla yetinilmeyeceğini, kutlu yolculukta durmadan yürüyeceklerini belirtti.
Dünya Ahıska Türkleri Başkanı Kassanov da Allah'ın Türk milletini koruduğunu, darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'ye gelerek her gün bir ilde demokrasi nöbelerine katıldıklarını belirtti.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "(FETÖ/PDY) İnlerindeyiz, inlerinden çıkarıyoruz. Kaçanların izindeyiz, izlerini sürüyoruz, nereye giderlerle gitsinler getireceğiz ve milletçe hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler." dedi.
Türk bayraklarıyla vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Çavuşoğlu, herkesi demokrasi şöleninde sevgiyle selamladığını söyledi.
15 Temmuz akşamı devleti, milleti, herkesi, dini, bayrağı hedef alan darbe girişimine karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi, Alanyalıların da dimdik karşı durduğunu belirten Çavuşoğlu, burada da vatandaşların meydana çıktığını, tepkisini gösterdiğini anlattı.
Antalya ve Alanya'nın tarih boyunca demokrasinin kalesi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, halkın kendi seçtiği cumhurbaşkanına, kendi oylarıyla iktidara getirdiği sivil hükümete desteğini verdiğini, iradesine, milletin namusuna sahip çıktığını vurguladı.
Çavuşoğlu, "Ordumuzun içine sızmış bu hainler, bu terör çetesi, bunlara asker diyemeyiz, bunlar asker kıyafeti giymiş hainler. Bunlara asker dersek, şanlı ordumuza, Mehmetçiğimize hakaret olur. İşte o gün gördük, devlet içine sızmış bazı diğer unsurlarla beraber esas yıllardır şanlı ordumuzun içerisine sızmış bu teröristler başta kendi komutanları olmak üzere Genelkurmay Başkanımız olmak üzere doğrudan ülkemizi, milletimizi hedef almıştır." diye konuştu.
- "Aslında iyi hazırlanmışlar, planlar da yapmışlar"Çavuşoğlu, "Aslında iyi hazırlanmışlar, planlar da yapmışlar çünkü Cumhurbaşkanı'nı nasıl öldürecekler, Başbakan'a nasıl saldıracaklar, Dışişleri Bakanı'nın konutuna nereden inecekler helikopterle hepsini tespit etmişler....Kimleri, ilk önce kahraman polislerimizi vuracaklar. Özel güçlerimizi vuracaklar, hassas noktaları, TRT'yi ele geçirecekler ve bu şekilde başarılı olacaklar. Bunların hesabını iyi yapmışlar, hesapları var ama unuttukları bir şey vardı. Milletimizin de bir hesabı var, yüce Rabbimin de bir hesabı var. Bunların hesabını hep birlikte bozduk."
O gece Samsun'da bulunduklarını, İstanbul'da hareketlilik olduğunu, Beylerbeyi'nin kuşatıldığını, köprüye tanklar gönderildiğini, 'Bir terör tehdidine karşı asker tedbir aldı.' diye kendilerini daha fazla güvende hissettiklerini belirten Çavuşoğlu, eşinin kendisini aradığını ve uçakların binalara değecek şekilde uçtuğunu söylediğini, kalkışma olduğunu öğrendikten sonra da hemen harekete geçtiklerini anlattı.
Milletin iradesini sonuna kadar savunacaklarını ve kutlu yolculuktan Allah'tan başta kimsenin çeviremeyeceğini söylediklerini anımsatan Çavuşoğlu, darbeyi püskürttüklerini ifade etti.
Çavuşoğlu, kahraman milletin tankların, paletlerin altına yattığını, "Beni çiğnemeden devletimi çiğneyemezsin." dediğini vurguladı.
Zalimlerin bazı vatandaşları tanklarla ezip geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bunlar bu kadar alçak, bunlara insan bile denemez. Bunların sözde çete lideri, Pensilvanya'daki terörist başı, dün Türk milletine diyor ki 'Ahmak bunlar.' diyor. Sana kayıtsız, şartsız tapan, senin her dediğini talimat gibi alan, devletine, milletine, milletin değerlerine, Türk bayrağına kasteden Haşhaşiler mi zannettin sen benim milletimi? Utanmadan tehditlerini devam ettiriyor oradan." şeklinde konuştu.
Çavuşoğlu, milletin 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bunların gerçek yüzünü gördüğünü, hedeflerinin Türkiye'yi darbe ve kaos yoluyla ele geçirmek olduğunu kaydederek, polislerin hiç kimsenin "Giremez" dediği yerlere girerek, o hainleri inlerinden aldığını, çıkardığını söyledi.
Polisler ve askerlerin, Güneydoğu'daki bazı şehirlerde PKK'lı teröristleri temizledikleri gibi, aynı birliktelikle paralel çeteyi de devletin hücrelerinden tek tek temizlediğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "İnlerindeyiz, inlerinden çıkarıyoruz. Kaçanların izindeyiz, izlerini sürüyoruz, nereye giderlerle gitsinler getireceğiz ve milletçe hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler." dedi.- "Fareler gibi oraya saklandılar"
Çavuşoğlu, hainlerden 8'inin Yunanistan'a kaçtığını, orada tutuklandıklarını anımsatarak, onursuz insanların fareler gibi sakladıklarını anlattı.
Şimdi de terörist başını Pensilvanya'dan alıp, getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Belgelerimizi verdik. İşte son darbeyle ilgili görüyorsunuz, hepsi tek tek itiraf ediyorlar. Genelkurmay Başkanı'nın en yakınındaki kişi, derdest ettikten sonra 'Seni kanaat önderimizle görüştürelim.' demiş. Kim sizin kanaat önderiniz? 'Fetullah Gülen' demiş. Tabii Genelkurmay Başkanı reddetmiş. (Vatandaşların 'köpek' diyerek, yuhlaması üzerine) Köpeğin bile bile bir sadakati vardır, sahibine sadakatı vardır, ihanet etmez. Şimdi bunları getireceğiz, net bir şekilde istiyoruz."
Çavuşoğlu, Türk milletinin darbeye darbe yaptığını ifade ederek, dünyanın her yerinden destek ve dualar geldiğini, birçok dost ve kardeş ülkenin o ülkelerdeki yapılanmayla ilgili adımlar atmaya başladığını vurguladı.
Somali Devleti'nin ilk gün Bakanlar Kurulu kararıyla FETÖ'cünlerin oradaki yuvalarını kapattığını ve ülkeyi terketmeleri için bir hafta süre verdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin de bunları terör örgütü ilan ettiğini belirtti.
Birçok ülkede adımlar atılmaya, terör yuvalarının kapatılmaya başlandığını, bazılarını da kendilerinin aradığını kaydeden Çavuşoğlu, Kırgız mevkidaşını da aradığını söyledi.
Çavuşoğlu, "Bu çetenin bugün en güçlü olduğu yerlerden bir tanesi de Kırgızistan. Kırgızistan Dışişleri Bakanı kardeşime, 'Eğer bunlara karşı tedbir almazsanız, bizim de size bundan sonra bakışımız farklı olacak. Bizim kardeşlerimizden bekletimiz bu, kardeşine kastedene sahip çıkmayacaksın. Kardeşliğini bugünlerde, zor günlerde belli edeceksin' dedim." şeklinde konuştu.
Terör örgütünün yabancı ülkelerdeki yapılanmalarını bildikleri ve takip edecekleri bilgisini paylaşan Çavuşoğlu, daha önce hainlerin gizli ajandasının ne olduğunu bilmediklerini söyledi.














